معاون توسعه و فناوری رسانه در پنل فضایی و ماهوارهها از عزم متخصصان داخلی برای رسیدن به فناوری هوافضا خبر داد.
پنل فضایی، کهکشانها nGso و چشم انداز آن در ایران با حضور دکتر رضا علیدادی معاون توسعه فناوری رسانه و تنی چند از فعالان ارشد این حوزه در سالن خواجه نصیر مرکز همایشهای سازمان صداوسیما برگزار شد.
در این نشست علمی ابتدا دکتر علیدادی با تاکید بر اینکه این پنل یکی از پنلهای مهم در این دوره از اجلاس است گفت: ظهور منظومههای ماهوارهای در راستای چهارمین انقلاب صنعتی نمایان شده است و یک مسیر تحول دائمی را میبینیم که دیروز آن با امروز متفاوت است. جمهوری اسلامی در این راستا فعالیتهای خوبی داشته و در سالهای اخیر دانشمندان و نخبگان ما فعالیت خود را در زمینه ماهوارهها و پرتاب آنها به فضا انجام دادهاند که خوشبختانه با اینکه تازه این فعالیتها در کشور آغاز شده اما شاهد پیشرفت خوبی بودهایم.
وی افزود: باید یک گام ملی در این راه تعریف کرد و مدل استارتاپی مدل خوبی در رسیدن به این فنآوری است. باید کار خلاقانه انجام شود و پروپوزالهای خوبی نوشته شود و حتی به پروژههای ملی و بین المللی نگاه ویژهای شود تا دستاورد خوبی حاصل گردد.
در این نشست تخصصی که حدود یک ساعت و نیم و با حضور اساتید دانشگاهی برگزار شد، بحثهایی درباره چگونگی ساخت ماهوارهها برای اعزام انسان به فضا شد و اینکه به چه هزینهای میتوان این کار را در کشور به انجام رساند. به علاوه نظرهایی وجود داشت که ساخت و پرتاب ماهوارهها میتواند در ایران انجام شود و در این زمینه به خودکفایی برسیم.
در ادامه بیشترین تاکید کارشناسان حاضر در جلسه، دادن اعتبار و اعتماد به شرکتهای دانش بنیان داخلی بود و اینکه نباید به موضوع ماهوارهها به عنوان صنعت یا فناوری پول ساز نگاه شود، بلکه در حال حاضر فقط باید به موضوع ماهوارهها به عنوان یک فناوری پیشرفته نگاه کرد تا بتواند به بهره برداری برسد. باید بخش حاکمیت، دانشجویی و خصوصی در این زمینه هر کدام فعالیت خود را به خوبی انجام دهند تا بتوان به موفقیت های خوبی دست پیدا کرد